When artist Emma Fernández Granada sought to build a house, studio and small bed & breakfast on a hilly plot of land in the mountainous Asturias region of northern Spain, she wanted to do so with minimum impact on the landscape while also maximising the panoramic views. A further caveat in her brief was that there must be a clear division between private and public spaces, with her home not overlooked by the five hotel rooms. Spanish studio Longo + Roldán Arquitectos responded by immersing the building within the landscape, removing the slope of a hill and replacing it with a spectacular residence of glass walls and a grass-clad roof that follows the sinuous topography of the terrain. The result is a lair worthy of a James Bond film, a structure that is both strikingly contemporary yet discreetly situated within the environment. In order to separate the home from the hotel, Longo + Roldán used a stone wall that begins at the entrance from the road and which undulates into the property, slicing it into two distinct wings that cannot be seen by each other. Emma Fernández Granada has her country retreat, while guests at the Cae a Claveles Hotel have the experience of living in the Sierra de Cuera mountains – both of which are hidden in the hills.

To reserve a room at the Cae a Claveles Hotel, Spain:
http://www.caeaclaveles.com/en

Longo + Roldán Arquitectos
http://longoroldan.tumblr.com/